2021-09-06

Strands stöttar ”Vi som kör för Barncancerfonden”  

Barncancer är ett laddat ord och hör inte ihop. I Sverige insjuknar ett barn om dagen i någon form av cancer. 85 procent av alla som drabbas överlever men barncancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken i Sverige för barn i åldern 1–14 år. Vår högsta önskan är att alla barn ska bli friska igen. Barncancerfonden arbetar för att förebygga och bekämpa barncancer. Men för att nå dit behöver forskningen komma framåt och alla kan vara med och bidra till kampen mot barncancer utifrån sina egna förutsättningar.

För andra året i rad kommer yrkeschaufförer, åkare och entreprenörer i Sverige att delta i ”Vi som kör för Barncancerfonden”. Det innebär att de skänker en krona för varje körd mil under september månad i förmån för Barncancerfonden. Initiativtagaren är yrkeschauffören Christer Thynell som tillsammans med några kollegor i branschen ville samla in pengar till Barncancerfonden. Han funderade på hur det skulle gå till och startade Facebookgruppen ”Vi som kör för Barncancerfonden sept. 2021” samt en insamling via Barncancerfondens hemsida. Förra året samlade chaufförerna in två miljoner kronor under september månad.

Vi på Strands vill självklart vara med och stötta detta initiativ och kommer genom våra ambassadörer, Filip Berg och Fredrik Hultman, att skänka 20 kronor för varje mil de kör under september månad. I stories på vår Instagram kan ni följa deras resa och få löpande information om hur det går och hur mycket vi har samlat in när månaden är slut.

Är du också yrkeschaufför och vill köra för Barncancerfonden?

Alla kan vara med och skänka en summa efter sina egna förutsättningar. Gå med i Facebookgruppen ”Vi som kör för Barncancerfonden sept. 2021” för att visa att du också är med och delar ordet och bidrar till kampen mot barncancer.

Föregående nyhet