2020-02-05

Från och med den 1 februari 2020 är Strands Group AB exklusiv distributör för extraljusvarumärket NBB på den svenska marknaden. I Strands Groups organisation kommer distributionen av NBB förenklas och tydliggöras för hela marknaden.

Strands Group AB kommer även vara huvuddistributör i Sverige för ABL arbetslampor och aktivt driva försäljningen för Vignal Groups övriga varumärke på eftermarknad och small OEM.

Både NBB och ABL är i grunden skandinaviska varumärken (skandinavisk bilbelysning, arbetsbelysning) och passar väl in i Strands strategi om att utveckla, sälja och marknadsföra skandinaviska belysningsvarumärken.

– Strands Group är idag aktiva i över 35 länder och har Europas snabbast växande varumärken med en tydlig linje om kraftig expansion genom vårt uppdrag att skapa ”Lighting innovation. For every driver, every day” säger Johan Carlos, VD Strands Group AB.

En perfekt matchning

– ABL och Strands group är en perfekt match, där ett plus ett blir tre, vilket kommer kunna lyfta ABL:s eftermarkandsförsäljning kraftigt under de närmste åren, säger Yves Chaumais, VD på ABL Lights.

ABL Lights är en globalt ledande tillverkare av fordonsbelysning och är idag en del av Vignal Lighting Group.

-Vi står för passion och arbetar på ett unikt sätt i en annars konservativ marknad, att våra varumärken har kunnat växa med över 3000 procent sedan 2012 är ett tydligt bevis på detta och vi ser med tillförsikt fram emot en fortsatt expansiv resa, avslutar Johan Carlos, VD på Strands Group AB.

Föregående nyhet Nästa nyhet